Aplicatia de navigare “skobbler” nu mai este disponibila pentru platforma Android

Am luat decizia de-a elimina de pe piata aplicatia gratuita de navigare pentru telefoanele ce folosesc platorma Android. Aplicatia noastra cu harti in format offline, “ForeverMap”, nu va fi afectata.

Din punctul nostru de vedere, nu mai are sens sa concuram cu aplicatia pre instalata “Google Maps” de pe smarphone-urile Android. Daca ne-am fi dorit sa ramanem competitivi, ar fi trebuit sa dezvoltam un produs similar cu “GPS Navigation 2” pe care-l oferim clientilor de pe iOS, ce ofera navigare hybrid (cu sau fara conexiune la internet in functie de preferintele utilizatorului). In schimb, aceasta ar necesita un efort ridicat in dezvoltarea aplicatiei. De asemenea , un aspect important este fragmentarea ridicata a sistemului Android. Din aceste puncte de vedere, dezvoltarea de aplicatii pe iOS este mult mai eficienta.

Luand in considerare volumul ridicat de munca, limitele pe care le observam pe piata Android (si in general pe pietele care se adreseaza utilizatorilor Android) ne-am orientat  spre oprirea procesului de dezvoltarea a aplicatiei noastre de navigare. Din nefericire este foarte greu sa ai success comercial pe piata Android cu o aplicatie contra cost.

Va rugam sa nu ne intelegeti gresit: Android este si va ramane o platforma importanta de dezvoltare pentru skobbler.  Eliminarea de pe piata a aplicatiei de navigare sa nu se interpreteze ca incercarea de abandonare,  prin orice mijloace, a platformei Android. Dimpotriva, adevarul  este opusul acesteia: cel mai recent si mai interesant proiect al nostru este pentru utilizatorii Google Android.  Ne vom concentra în continuare pe tehnologii legate de harti si proiecte de client pentru platform Android.

Cine stie, poate vom aparea in ring, cu o noua aplicatie de navigare, daca se vor schimba conditiile. De asemenea vom fi in continuare cu ochii pe  dezvoltarea pietei Android.