ALEGERILE PENTRU VIITOARELE OPTIUNI ALE APLICATIEI NOASTRE : O PRIMA RECAPITULARE

Dupa cum ati putut observa,  au fost organizate alegeri pe blogul nostru german si pe pagina de Facebook. De ce am facut acest lucru? Intr-o foarte mare masura, evolutia aplicatiilor noastre s-a bazat pe  feedback-ul utilizatorilor. In cele din urma , VOI sunteti cei care folositi skobbler in fiecare zi- deci opinia voastra este cea care conteaza in final. Scopul nostru a fost sa aflam, ce imbunatatiri si optiuni ati dori sa vedeti in urmatoarele versiuni ale aplicatiei de navigare skobbler. Din fericire comunitatea germana  skobbler are multe de spus.  In total s-au adunat 909 voturi -653 pe blog nostru si 256 pe Facebook.

Rezultatele sunt rezumate mai jos:

Top 5 sugestii de pe blog:

  1. Navigare fara conexiune la internet- 185 voturi
  2. Informatii din trafic- 117 voturi
  3. Navigare pentru pietoni/ navigare pentru pietonii cu deficienta de vedere- 65 voturi
  4. Asistent de drum- 52 voturi
  5. Rutare cu opriri prestabilite si informatii despre radare- amandoua cu 42 voturi

Top 5 sugestii de pe Facebook:

  1. Informatii din trafic- 52 voturi
  2. Informatii despre radare- 32 voturi
  3. Orientarea in mod peisaj si navigare fara conexiune la internet (stocarea hartii in memorie)- amandoua cu 24 voturi
  4. Navigare fara conexiune la internet (fara prestocarea hartii, dar cu informatii despre harta stocate in memoria telefonului)- 13 voturi
  5. Text to speech(sinteza vocala a textului) si afisare pe layere(ex.puncte de interes)- amandoua 12 voturi

Un lucru este evident: Informatiile din trafic si navigare fara conexiune la internet sunt cele mai cerute optiuni pe care vi le doriti cat mai curand posibil in aplicatia de navigare skobbler. Mai ales cea din urma este de departe in fruntea listei ce cuprinde sugestiile de pe blog.

Pe Facebook, informatiile despre radare si informatiile din trafic au fost selectate ca fiind cele mai importante.

Pentru inceput, astazi vom dezbate  sugestiile de pe pozitiile de la 5 la 3: text-to-speech(sinteza vocala a textului), afisarea pe layere si rutarea cu opriri prestabilite.

Avem vesti bune si  vesti proaste: text to speech(sinteza vocala a textului)  nu este-cel putin in momentul de fata-realizabil. Daca va aparea, atunci va fi o optiune premium oferita contra cost. Dar afisarea pe layere  si rutarea cu opriri prestabilite ambele sunt planuite-una a fi realizata mai curand, cealalta putin mai tarziu.

Pozitia 4- asistentul de drum. Acest lucru nu este inca posibil cu OpenSteetMap. Acestea fiind spuse, speram ca datorita dezvoltarii continue a hartilor acest lucru va fi posibil.

Orientarea in mod peisaj si navigarea pentru pietonii cu deficienta de vedere-amandoua sunt pe pozitia 3.   Ultima dintre acestea va fi realizata in noua aplicatie de navigare. Stim ca orientarea in mod peisaj a fost o dorinta continua a voastra si suntem foarte bucurosi ca va vom oferi acest lucru in viitorul apropiat.

Cu privire la navigarea pentru pietonii cu deficienta de vedere- aceasta este o noua si provocatoare idee.  Functiile de baza in aceasta directie sunt incluse în aplicatia noastra ForeverMap, care este in mod regretabil tot ceea ce va putem oferi in acest moment. Implementarea completa a acestei functiii va fi dificila, dar va  rugam sa fiti siguri ca vom incerca sa gasim o solutie – in special pentru ca am observat cat de dorita este aceasta optiune.

Haideti sa incheiem pentru moment. Speram ca apreciati modul nostru deschis de a fi. Saptamana urmatoare va vom oferi mai multe detalii despre fezabilitatea celor mai dorite optiuni  -castigatoare a medaliilor de argint si aur in topul alegerilor. Pana atunci aruncati o privire pe pagina noastra de Facebook si Twitter. Si nu uitati sa va abonati la Feed-ul nostru RSS.