Noua versiune skobbler OSM bugs: GeoRSS-Feed, statistici si layout

Nu toata lumea este familiarizata cu editarea datelor OpenStreetMap intr-un asa fel incat sa corecteze direct erorile sau sa includa informatii aditionale despre acestea pe harta. Oricum, toata lumea poate contribui la imbunatatirea hartilor prin plasarea unei notite cu o cerere de schimbare pe harta, in locul in care doreste ca un alt utilizator OpenStreetMap sa faca o schimbare.

Cu un singur click pe locul dorit de pe harta, oricine poate evidentia o eroare cu ajutorul skobbler OSM Bugs. Comentariile aditionale sunt de asemenea posibile. Un utilizator OpenStreetMap experimentat va verifica mesajele primite si va face schimbarile necesare in baza de date OpenStreetMap.

Pentru utilizatorii experimentati, noua versiune de OSM Bugs vine cu o noutate: utilizatorii pot sa se inscrie la anumite mesaje prin selectarea unei portiuni de harta, a filtrelor dorite si in final prin apasarea butonului „Inscrie-te la Geo RSS Feed”.

Toate mesajele noi care au legatura cu portiunea de harta si filtrele selectate o sa apara in RSS Reader. Fiecare mesaj contine o mica portiune de harta, mesajul cu datele respective si de asemenea un link pentru a edita direct locatia in edioarele OpenStreetMap, JOSM sau Potlatch. Toate mesajele generate prin canalul de feedback pus la dispozitie de sistemul de navigatie GPS skobbler vor fi de asemenea incluse in feed.

Pentru cei care sunt interesati in special de statistici privind potiunea curenta de harta, sunt disponibile o serie de date cu privire la noile mesaje creeate sau procesate si de asemenea cate cereri mai sunt inca deschise.